Hot Summer

Monday, November 29, 2010 ϟ 5:38 AM ϟ
bengang + seronok + penat = PAHANG =='


hello hello blogger :) 27 / 11 / 2010 , berangkat pergi pahang . tengah hari plak tuu . mmg panas + badan pun sakit2 dduk dlam kete dlam 6jam mcm tuh laa . pinggang && kaki aku ney dh naik krem . turun kereta jea 
badan dh bunyibunyi and sakitsakit =.= 

bengang jeh laa time tu . perjalanan agak jauh laaa . dah lar hujan , dalam kereta sejk mcm dlam ais . 
nak tidur pun tak lena . asekasek terjage jeh sebab kesejukan . aishhh ! nasib baik smpai ptg . kalau 
sampai mlam mmg bengang la aku time tuh . buat muke masam and buat bodoh bile org tnye , HAHAH kejam kan ? :DD 

samapaisampai jeh masing2 tengah sibuk buat kerja masing2 . tgk2 jeh ramai gile ade kat ruma 
mokde . pening kepale time tuh . dh lah dlam kereta pening kepale plus telinge rase berdengung . lepas tu smpai jeh bunyi bdak2 bising plus lari sane sini . brtambah bengang laa . niat aku bile smpai nk tidur jap . tapi tak boleh plak HAHA 

bile dah ade kat ruma tu , mcm2 la kene suruh dgn mak2 sedare . suruh itu ini . ape lagi kan , buat jeh laa . nty org ckap ape plak kan . nak tunjuk yg kite ney rajen sgtt . HAHAH nak mandi dulu tapi mokde 
ckap air tak adesebab org tgh gune kt bwah . ishhh ! geram jea laaaa . dah la badan tgh tak selese plus melekit  rase rimas bile nak buat kerja tuh . tapi trpakse la buat kerja juga dgn badan mcm tuh . 
aishhh -.- huhuhuh .

bile kerje semue dh setle , konon nyee nak mandi laa . tgk2 ayah tak amek beg baju lagi . beg ade dlam kereta plak . ayah dah la pergi masjid sorg2 . mandi sorg2 dkat masjid tak ajak ktorg . ayah balik jeh ktorg masam muke dgn ayah . HAHA pastu ikot turn plak nak mandi . dalam pukul 11 mcm tu kot baru ktorg mandi . mmg rimas gila2 laa time tuhh . =='

keesokan hari nyee, 28 / 11 / 2010 . tibe lah hari kenduri nyee . semue org bangun awal , aku bangun jea tgk2 aku dgn k.long aku jeh baru bngn . HAHAH . lepastu tunggu turn nak mandi . mmg lame gile laahh . 
dah lah time tu air sikit . yg org lain tu nak mandi lame gila . sudah2 la mandi tu kan . tak ingat org lain lgsg 
aishhhh ! tak pasal aku yg last mandi and itu la air yg paling lastt HAHA

dh pukul 11 lebey tu baru bersiap2 . nak dkat stgh jam kot ktorg siap HAHA . nak make up lagi kan :D 
dh siap2 tu, mokde dh suruh ktorg jadi FLOWER GIRL HAHAHA . aku tolong bagi2 gule2 tuh HAHA 
sementare bagi tu , aku curi2 lah makn gula2 tuh . dh lapar sgt kan :D tapi lepas org sikit jeh , aku terus 
melahap dgn mak2 sdre aku cpat2 HAHA . kelakar jeh org tgk . tapi peduli ape kan dh lapar sgt time tuh .
nak dkat tgh hari org rmai gile . asek2 turun naik amek gula2 yg dh abes tuh . mmg PENAT + BENGANG !
asek2 aku jeh yg kene buat kerja. dah la time tuh aku kene ggit dgn semut ape tah . perit gilaa ! bongokkk !
nak dkat ptg tu aku trus naik rehat and tak turun2 HAHA malas nak buat kerje sbab bengang dgn sorg 
nnek or maik cik aku tak tahu HAHA mmg bengang plus bangang =.= last2 dh ptg ktorg pon berangkat 
nak balik klang . banyk gule2 aku sorok kan . HAHAHA sengal kan ? :D tula peristiwe dari TITLE ats ney:)

P/S : tak ade picture lah derr . sebab time kemas2 barang tu trlupe plak nak bwak kmre :D

« Past | New »
Navigates

▸ Majesty ◂ ▸ Post ◂ ▸ Tagboard ◂ ▸ Follow ◂
Credits

Skin By : Hafiz Zulkafly
Device : Adobe Photoshop CS5
Others : ImgUr , Color , Sonia
Best View : Using Google Chrome