Hot Summer

ϟ Kalau berpuasa ♥
Monday, August 15, 2011 ϟ 8:49 AM ϟ

Hello readers :]

Hihi. Eh tetiba gelak ? Alaa, biasalah letuww. Biarlah nak gelak pun kann :D Okay first nak bagi tahu yang hari ini bosan gila pergi sekolah. Dekat sekolah berapa orang jea yang datang. Yang tak datang belas-belas kot? Memang bagus kan kelas itew? Biasalah tu , lagi pun selasa dengan rabu kan cuti. Jyeaahh! Hihi, excited nih sebab cuti kann :3 Hihihi. Okay jum pergi cerita yang itew nak kongsi :]

Kalau puasa , mesti kauorang akan update dekat facebook " Laparnyeeee, Bila lah nak berbuka nih. Lagi berapa jam jeh" . Alahai sayang, nama pun puasa kan mesti lah lapar. Kalau tak nak lapar tak payah lah puasa kan. Kauorang fikir sikit yang kais pagi makan pagi kais petang makan petang #kandahkeluarperibahasa xD Ada tak kauorang fikir pasal diaorang yang lapar nih? Tak ada kan. So kauorang kira beruntung lah sebab masih boleh makan sedapsedap. Sedangkan diaorang? Fikirkan lah :]

Perempuan tak puasa , Eh kauorang tak malu ke bagi tahu satu facebook yang kauorang tak puasa ? Bukannya semua orang. Tapi ada setengah nih lah kan. Update status dekat facebook "Hari ini itew cutilah. Boleh lah makan" Kauorang tak malu keh dekat lelaki yang baca? Act, bukan nak sibuk tapi itew just nak ingatkan saja. Tak salah kan kalau ingatkan orang untuk kebaikan? Tapi itu hak kauorang lah. Itew cuma bagi tahu apa yang patut itew tegur <----- #untukperempuanterutamanya :']


Lelaki kalau tak puasa , Nih lagi seorang makhluk Allah. Hmm, ada setengah lelaki merokok kan? Boleh tak kalau kauorang berhenti merokok untuk berapa jam? Bukannya sampai berhari-hari pun. Cuma berapa jam saja. Lepas sudah berbuka kauorang bolehlah merokok sampai puas. Salah ke kalau suruh berhenti merokok untuk berapa jam? Kauorang nak pahala kan? So buat lah apa yang itew suruh kalau kauorang nak pahala lebih. Merokok ni pun dah boleh batalkan puasa kauorang. Kalau dah batal serupa tak payah puasakan. Itew tak paksa kauorang pun lah. Sorry to say okay :]


Peaceeee ~ Kita cuma nak ingatkan kauorang saja. Bukannya nak malukan kauorang atau saja nak tunjuk baik dekat kauorang. Kauorang pun mesti boleh fikir sendiri kan. Kauorang ada akal so mesti boleh berfikir mana benar dan mana salah. Maaf, kalau apa yang aku cakap ini ada buat kauorang sakit hati atau menyampah. Ini blog saya so boleh cerita apa saja yang saya rasa okay :'] So renung-renungkanlah dan selamat beramal :'] Selamat berpuasa dan menikmati bulan ramadhan yang sangat mulia ini 


Boii dearBLOGGER. Assalammualaikum ♥

« Past | New »
Navigates

▸ Majesty ◂ ▸ Post ◂ ▸ Tagboard ◂ ▸ Follow ◂
Credits

Skin By : Hafiz Zulkafly
Device : Adobe Photoshop CS5
Others : ImgUr , Color , Sonia
Best View : Using Google Chrome