Hot Summer

ϟ 10 alasan cinta anda ditolak dan diterima :'>
Tuesday, October 25, 2011 ϟ 9:11 PM ϟ

Assalamualaikum.

Hello Readers :] 

Okay, aku nak share sumthing ni. Tak kisah if kauorg nak baca or tak. Tak kisah pun act :> Saja suka-2 nak post pasal ini. Nak tahu 10 alasan cinta anda ditolak dan diterima? Let's check this out! :>

Biarpun lamanya berkawan tetapi si dia tidak pernah member jawapan yang pasti sama ada kamu ini pilihannya atau pun tidak. Sebenarnya tidak perlu tunggu si dia berterus terang, kamu sendiri sudah pun boleh mengagak keputusannya. Mudah sahaja, berikut adalah tanda-tanda kamu adalah pilihannya dan bukan pilihannya. Mana satu yang kamu rasa paling dekat denganmu. 

#10 alasan anda diterima :-
  • Kamu mengakui kebohongan yang pernah kamu lakukan dulu.
  • Kamu memperkenalkan kamu kepada orang-orang yang terdekat dengannya.
  • Kamu mempelawa untuk menghantar si dia ke rumah.
  • Kamu mengakhiri ucapan dalam telefun dengan mengatakan "I LOVE YOU" meskipun ketika itu kamu berada di tempat awam.
  • Kamu mengatakan "saya yakin awak akan jadi yang terbaik untuk saya".
  • Kamu selalu ada ketika si dia memerlukanmu. 
  • Kamu membela si dia ketika keluarga kamu memberi komen tentang si dia.
  • Kamu sanggup berhenti perkara yang tidak disukai oleh si dia keran tidak mahu menyakitkan hati si dia walau sedikit pun.
  • Kamu selalu mengajak si dia ke tempat yang istimewa dan selalu memberi kejutan pada si dia.
  • Kamu mengajak si dia keluar dan membawa si dia kemana sahaja si dia ingin pergi.


#10 alasan anda ditolak :-
  • Kamu terlalu banyak bicara sehingga si dia penat melayan.
  • Kamu terlalu pandang pada darjat dan kepandaian.
  • Kamu tidak tertawa ketika si dia membuat lawak.
  • Kamu terlalu jujur apa yang ingin kamu inginkan dalam hubungan tersebut.
  • Kamu berulang kali menceritakan tentang bekas pasangan kamu.
  • Percakapan yang kamu katakan tidak tersangkut dengan percakapan si dia.
  • Kamu terlalu kuat marah dan sehingga marah pelayan restoran kerana hantar pesanan lambat.
  • Kamu terlalu banyak mengeluh.
  • Kamu kerap melihat si dia dengan seribu tanda tanya.
  • Kamu meminta si dia membuat perkara yang tidak sepatutnya dan luar kawalan.
Okay, ni sajalah tips dia. Tak semua aku tahu kan. Hihi. Kalau ada tips yang lain aku kongsi lahh. Kan elok berkongsi ni kan. Hikhik. Okay, chowww ~ :>

Boi DearBLOGGER. Asslammualaikum 

« Past | New »
Navigates

▸ Majesty ◂ ▸ Post ◂ ▸ Tagboard ◂ ▸ Follow ◂
Credits

Skin By : Hafiz Zulkafly
Device : Adobe Photoshop CS5
Others : ImgUr , Color , Sonia
Best View : Using Google Chrome